Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index

NS verhoogt frequentie Intercity Direct tussen Amsterdam en Rotterdam in 2016 naar 4x per uur

Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-01-2015 / 10.00 uur
UTRECHT - Reizigers kunnen vanaf 2016 vier keer per uur een Intercity Direct nemen op de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam. Nu is dat nog twee keer per uur. Aanvankelijk zou deze frequentieverhoging in het spoorboekje van 2017 worden opgenomen, maar door onder meer de eerdere beschikbaarheid van materieel is het mogelijk om de extra treindiensten eerder door te voeren.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

NS heeft daarom besloten om de kwartierdienst, op dit deel van het HSL-traject, eerder te starten.

Intercity Direct rijdt van Amsterdam naar Breda en doet onderweg de stations Schiphol en Rotterdam aan. Vooral tussen Amsterdam en Rotterdam is het erg druk in de trein. De Intercity Direct is populair onder reizigers omdat de reis tussen de twee steden ongeveer 30 minuten sneller is dan via conventioneel spoor.

Om de grote vraag van reizigers op deze verbinding aan te kunnen, breidt  NS het aanbod versneld uit. In de loop van 2015 gaan er tussen Amsterdam en Rotterdam drie treinen per uur rijden, een jaar later wordt dit een kwartierdienst.

NS heeft ook onderzocht of ook een andere treindienst uit spoorboekje 2017 kan worden vervroegd, namelijk het invoeren van de trein Den Haag-Eindhoven, die deels via de HSL gaat rijden. Voor het waarborgen van een stabiele dienstregeling op dit traject is echter meer tijd nodig. Daarom kiest NS ervoor om deze dienstregelingswijziging, binnen de vervoersconcessie, per december 2016 te realiseren.

De nieuwe treindiensten maken deel uit van het HSL-aanbod, dat NS in het najaar van 2013 presenteerde na het stoppen met de Fyra. Sindsdien is er een aantal stappen gezet om het aanbod te normaliseren. Zo rijdt de Intercity naar Brussel weer als vanouds elk uur vanuit Amsterdam via Den Haag naar de Belgische hoofdstad. Ook is de frequentie van Thalys verhoogd. Met deze nieuwe treindiensten breidt NS het HSL-aanbod in Nederland verder uit.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.