Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
NS mag 60 Flirt-treinen definitief bestellen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

12-01-2015 / 10.00 uur
UTRECHT - NS gaat definitief ca. 60 Sprinters bestellen bij de Zwitserse treinenbouwer Stadler. De treinen moeten vanaf eind 2016 gaan rijden om onze reizigers vanaf dan extra zitplaatsen en comfort te kunnen bieden. Dit model treinen (type Flirt) rijdt al in meerdere landen en heeft zich al bewezen.

De Sprinters worden besteld, middels een zogeheten onderhandse gunning, om de treinen

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

zo snel mogelijk te kunnen laten rijden. Dit is nodig vanwege o.a. het behoud van de ov-studentenkaart en de uitbreiding met MBO-scholieren. Zonder de bestelling zou NS te weinig treinen hebben om onze reizigers goed te kunnen bedienen.

Eind december dreigde een kort geding van concurrerende treinenbouwers tegen de onderhandse gunning. Vandaag werd echter duidelijk dat partijen daar van afzien, waardoor NS door kan met de bestelling en het proces geen onnodige vertraging oploopt. “Een belangrijke opsteker die nog eens onderstreept dat NS op zorgvuldige wijze alles op alles zet om voor de reiziger voldoende comfortabele treinen te laten rijden nu en in de toekomst. Dat we nu definitief kunnen bestellen is een belangrijke steun in de rug”, aldus Engelhardt Robbe, CFO van NS.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons  
.  
.  
.  
.  
.  
.