Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
15de editie Winter Station in Spoorwegmuseum van start
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-12-2014 / 11.25 uur
UTRECHT - Vandaag heeft Het Spoorwegmuseum haar deuren voor de 15e editie van Winter Station geopend. Kerstbomen, de ijsbaan, een antieke carrousel en duizenden lampjes zorgen voor een ouderwets gezellige wintersfeer. Met een dagelijks programma vol muziek en entertainment kunnen gezinnen op een unieke manier de winter beleven. Op de dagen tussen Kerst en Oud- en Nieuw is het museum langer open tot 19.00 uur.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Via de website zijn er voor deze dagen kortingtickets te koop bij entree na 15.00 uur. Op 1 januari is het museum gesloten.

Programma
*Schaatsen rond stoomlocomotief ‘De Grote Groene’. Eén van de mooiste stoomlocomotieven van het museum, de SS326, staat midden in de ijsbaan. Leen gratis schaatsen en draai rondjes om deze antieke loc.
*De huisband “Heeren van het Goede Leven” speelt op verschillende momenten gedurende de dag op het plein voor de winkel.
*Demonstraties ice-carving. De ijskunstenaars maken iedere dag een nieuw kunstwerk van grote blokken ijs. Alle kunstwerken zijn (mits het niet te erg dooit) gedurende Winter Station te zien op het buitenterrein van het museum.
*Marshmallows roosteren boven het kampvuur. In de Nomadentent houden de leden van de Scouting de kampvuurtjes brandend. Kinderen kunnen gratis marshmallows roosteren.
*In de Tipitent speelt accordeonist en gitarist Peter Bruys klassieke meezingers en typische kampvuurliedjes. Dit doet hij op twee momenten op de dag tussen 12.00 en 14.00 uur, met een set van ongeveer 20 minuten.
*Bijzonder is de historische carrousel die speciaal voor Winter Station wordt opgebouwd. De carrousel komt oorspronkelijk uit België waar hij in 1903 gebouwd werd door de firma DeVos te Gent. De Engelsen noemen deze draaimolen een ‘Galloper’, de paarden op de carrousel gaan namelijk omhoog en omlaag. Ze zijn als het ware in galop. Voor de kinderen een leuke ervaring om eens op een ouderwetse draaimolen in het rond te zwieren.
*Kinderworkshops en schminken.

Openingstijden en kaartverkoop
In de kerstvakantie van 20 december t/m 4 januari.  Openingstijden dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1 januari gesloten. Entree: €16,00 (>4 jaar), Museumkaart gratis.
Op 27, 28, 29 en 30 december open tot 19.00 uur. Voor deze dagen zijn er voordelige kaartjes te koop via de website, bij entree na 15.00 uur kost een kaartje €12,50 (http://www.spoorwegmuseum.nl/#!/tickets).

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.