Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Strukton realiseert reductie CO2-uitstoot in eerste helft 2014
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

18-12-2014 / 11.40 uur
MAARSSEN- Strukton heeft de ambitie zijn CO2-emissie, gerelateerd aan de omzet, jaarlijks met 2% te laten dalen. De jaarlijkse metingen worden gedaan tegen de achtergrond van de doelstelling om voor de gehele reikwijdte van energiemanagement op 1 januari 2020 een CO2-emissiereductie van 15% gerelateerd aan de bedrijfsopbrengsten te realiseren (t.o.v. referentiejaar 2009).
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

CO2 Bewust certificaat van Strukton Groep
De CO2-uitstoot van Strukton Civiel, Strukton Worksphere en Strukton Integrale Projecten – die samen vallen onder het CO2 Bewust certificaat van Strukton Groep – is in de eerste helft van 2014 in absolute zin fors gedaald: in de eerste helft bedroeg de CO2-uitstoot 17.700 ton, in dezelfde periode vorig jaar was dit 21.400 ton. Dit is een daling van 20%.

Ook in het derde kwartaal wordt deze lijn doorgetrokken; deze periode laat een absolute CO2-reductie van 12% (cumulatief) zien t.o.v. dezelfde periode uit 2013.

35% van de CO2-uitstoot komt voor rekening van de leaseauto’s. Het materieel park en de asfaltcentrales zijn goed voor ongeveer 20% van de CO2-uitstoot.

CO2 Bewust certificaat van Strukton Rail
Strukton heeft twee certificaten: één voor Strukton Groep en één voor Strukton Rail. Meer informatie over de CO2-uitstoot van Strukton rail is te vinden op de website van Strukton Rail.

Initiatieven
Strukton neemt allerlei initiatieven om CO2 te besparen. Op centraal niveau zijn dit bijvoorbeeld een leaseregeling met zuinige auto’s en een proef met mobiliteitsbudgetten. Op lokaal niveau lopen initiatieven met o.a. vervanging verlichting en met hybride graafmachines. Ook werkt Strukton samen met partners, zoals in het project Het Nieuwe Draaien. Samen met Stichting Natuur en Milieu en met collega-bedrijven stimuleert Strukton machinisten om zuiniger te werken met mobiele werktuigen. Met RWS en partners uit de betonketen bestaat een samenwerkingsverband waarin stappen worden gezet voor recycling van beton en CO2-arm 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.