Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Busstation Amsterdam Centraal officieel geopend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

15-12-2014 / 16.10 uur
AMSTERDAM - Wethouder Litjens heeft vandaag het nieuwe busstation aan de IJ-zijde van Amsterdam CS geopend. Met ingang van de nieuwe dienstregeling (14 december) vertrekken ook de bussen van GVB en Connexxion vanaf het nieuwe busstation. Het hele busstation, met 22 haltes, is sinds dat moment in gebruik. Bussen van EBS maken al langer gebruik van dit station.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Het gaat hierbij om de bussen van GVB en Connexxion die tot nu toe vertrokken vanaf het Stationsplein (bij Smits Koffiehuis). Dit zijn de lijnen 32, 33, 34 en 35 richting Amsterdam Noord en 391, 392, 394 richting Zaandam. De bussen van EBS (richting Purmerend, Edam e.d.) hebben al enkele jaren haltes op het busstation.

De reizigers hebben toegang tot het busstation via de oostelijke en westelijke tunnel van het stationsgebouw. In de loop van 2015 komt ook de opgang in het midden beschikbaar. De bussen van het Prins Hendrikplantsoen (GVB en Connexxion) verhuizen op termijn ook naar de IJ-zijde, zo is de bedoeling.

De laatste glasplaten van de markante overkapping zijn begin mei geplaatst. Het stalen skelet heeft 29 spanten, waarvoor 1500 ton staal is gebruikt. De overkapping is 360 meter lang, 60 meter breed en 22 meter hoog.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.  
.  
.  
.  
.