Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Arriva begint aan busconsessie Oost- en West-Brabant
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

14-12-2014 / 20.30 uur
DEN BOSCH -
Op zaterdag 13 december, heeft in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de feestelijke opening plaatsgevonden van de start van Arriva in Oost- en West-Brabant. Arriva is vandaag met ruim 420 bussen in de regio’s Oost- en West-Brabant gaan rijden voor respectievelijk 10 en 8 jaar. Speciaal voor deze startbijeenkomst heeft dichter Ingmar Heytze in opdracht van Arriva een gedicht geschreven,

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

‘Bewegen door Oost- en West-Brabant’, waarin hij de schoonheid van het reizen in de Provincie beschrijft.

Bij het gedicht is een film gemaakt, welke vanaf vandaag te zien. In de aanwezigheid van ruim 120 genodigden bood Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, gedeputeerde Ruud van Heugten dit gedicht aan om de start van de vervoersactiviteiten van Arriva in Brabant in te luiden.

Naam stadslijnen Brabant
Tijdens de feestelijke opening zijn ook de namen voor de stadslijnen in Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch bekend gemaakt. Arriva heeft de afgelopen maanden iedereen uit de provincie Noord-Brabant opgeroepen om namen voor te stellen voor de stadslijnen. Een naam die het beste uitdrukking geeft aan het karakter en de omgeving van deze stadslijnen. Na een stemperiode zijn er drie namen gekozen door de inwoners van Brabant:
- Breda = Baroniebus
- Tilburg = T-bus
- ’s-Hertogenbosch = Boschbus

Reisinformatie
Met ingang van vandaag kunnen reizigers in de regio’s Oost- en West-Brabant met al hun vragen over reizen met Arriva terecht bij de Arriva Stores in ’s-Hertogenbosch en Tilburg en bij de OV servicewinkel in Breda. Naast de Arriva Stores kunnen reizigers voor reisinformatie ook terecht op goedbezigbus.nl, via de Brabant OV App en de vertrekverteller, die via een QR-code bij de haltes is te raadplegen. De vertrekverteller laat de actuele aankomst- en vertrektijden van de buslijn zien.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.