Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
EBS dingt mee naar OV-concessie Haarlem-IJmond
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

31-10-2014 / 19.00 uur
AMSTERDAM - Gisteren heeft EBS haar offerte voor het openbaar vervoer in de concessie Haarlem-IJmond ingediend bij Provincie Noord-Holland. Op 18 december maakt de provincie bekend aan welke vervoerder de concessie gegund wordt.

Het concessiegebied Haarlem-IJmond ligt aan de kust ten westen van Amsterdam en loopt van Zandvoort in het Zuiden tot Krommenie

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

in het Noorden. De negen gemeenten die in dit gebied liggen zijn Heemstede, Haarlem, Bloemendaal, Velsen, Uitgeest, Beverwijk, Haarlemmerliede, Spaarnwoude en Heemskerk.

De concessie gaat in op 13 december 2015 en heeft een looptijd van 10 jaar. In omvang is de concessie iets kleiner dan Waterland, de enige concessie van EBS tot nu toe. De concessie kent enkele R-net lijnen en een groot aantal ontsluitende lijnen.

Pas voor de tweede keer in zijn geschiedenis doet EBS mee met de aanbesteding van een openbaar vervoer concessie. Na de gunning van de concessie Waterland in 2011 heeft EBS ervoor gekozen zich eerst volledig op die regio te richten. Na een succesvolle implementatie kwam het vizier te liggen op een gezonde bedrijfsvoering en dienstverlening van hoge kwaliteit. De nationale OV-klantenbarometer wees tot nu toe steeds uit dat de kwaliteit goed is. Afgelopen jaar leidde dat zelfs tot de hoogste klanttevredenheid van alle OV-concessies op het vasteland. Voor wat betreft de gezonde bedrijfsvoering werd voldoende voortgang geboekt om met vertrouwen te zoeken naar uitbreiding van het vervoersgebied.

Over de inhoud van de aanbieding zal EBS pas na gunning meer kunnen vertellen.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.  
.