Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Zaterdag rijdt de eerste trein door spoortunnel Delft
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

30-10-2014 / 13.00 uur
DELFT - Zaterdag 1 november is het zover! Na jaren van bouwen aan een treintunnel en een ondergronds station gaat gebeuren waar honderden spoorwerkers aan hebben gebouwd: ProRail test de ruim 2 kilometer lange tunnel door aanstaande zaterdag de eerste testtrein te laten rijden.

.

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Stille tunnel
Het oude, gehorige twee-sporen-treinviaduct, zo kenmerkend in Delft, zal binnenkort worden ingeruild voor een stille tunnel met ruimte voor vier sporen. Met vier sporen is een betere doorstroming van het treinverkeer mogelijk, wat ook in de rest van Nederland voordelen biedt. De perrons liggen 8 meter onder de grond. Het ondergrondse station met het karakteristieke plafond biedt ruimte aan tienduizenden reizigers per dag.

Bouwkundig klaar
De nieuwe spoortunnel en het station zijn bouwkundig zo goed als klaar en op dit moment is de testfase in volle gang. In deze fase test ProRail test of alle systemen goed op elkaar zijn afgestemd. Veiligheid voor de reizigers is hierbij het uitgangspunt. Het testen is de laatste fase voor de ingebruikname van de nieuwe tunnel en het station. ProRail is in 2009 gestart met de bouw van de tunnel en de eerste echte reizigerstrein kan gaan rijden in het voorjaar van 2015.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.  
.  
.  
.  
.