Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Zilveren Stadsmedaille voor vertrekkend directeur van Vlijmen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-10-2014 / 19.10 uur
UTRECHT - Dinsdagavond heeft directeur Paul van Vlijmen afscheid genomen van het Het Spoorwegmuseum. Van Vlijmen was 27 jaar werkzaam bij het museum, waarvan 25 jaar als directeur. Per 1 november wordt Van Vlijmen directeur van de Stichting Defensiemusea.

Ter gelegenheid van zijn afscheid ontving Paul van Vlijmen uit handen van loco-burgemeester

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

van Utrecht, mevr. M. Jongerius, de Zilveren Stadsmedaille.

Paul van Vlijmen heeft een sterk stempel gedrukt op het Spoorwegmuseum. Beginnend met de verbouwing in 1989 ter ere van 150 jaar spoorwegen, de opening van het vernieuwde museum in 2005 en recent nog met de prijswinnende attractie De Vuurproef. In de 27 jaar dat Paul bij het museum werkte organiseerde hij spectaculaire tentoonstellingen zoals ‘Royal Class’ en ‘Sporen naar het front’ en succesvolle evenementen als Winter Station. De grote vernieuwing van 2005 is de meest in het oog springende verandering die op het conto van Van Vlijmen geschreven kan worden. Met het baanbrekende museumconcept rond de vijf werelden van het spoor, met als rode draad educatie door vermaak, zette Paul het museum nationaal en internationaal op de kaart als vooruitstrevend, vernieuwend en avontuurlijk. Vorig jaar groeiden de bezoekersaantallen naar 362.000, dit jaar verwacht het museum boven de 400.000 bezoekers uit te komen.

Van Vlijmen krijgt de Zilveren Stadmedaille omdat hij ruim 30 jaar een belangrijk stempel heeft gedrukt op het culturele klimaat in Utrecht. Hij is de nestor van de Utrechtse museumdirecteuren, wiens invloed inspirerend en cruciaal was voor de samenwerking tussen de musea. Zo was hij de drijvende kracht achter grote publieksevenementen zoals de Utrechtse museumnacht (sinds 2001) en “De 7e Hemel” in 2006. Voorts was hij bestuurlid van het CU Kidsfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds regio Utrecht en tot op heden bestuurslid van Theater Kikker. Hij is reeds jarenlang bestuurslid van de Nederlandse museumvereniging.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
 
Eén van de vele hoogtepunten van Paul van Vlijmen. Op 14 april 2010 kwam toenmalig Koningin Beatrix met de trein naar het Spoorwegmuseum om de tentoonstelling Royal Class te openen.