Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Treinen Tilburg rijden weer; bouwvakkers leveren knap staaltje werk
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

26-10-2014 / 10.50 uur
TILBURG - Sinds vanmorgen rijden de meeste treinen van en naar station Tilburg weer. Oorspronkelijk zou dit vrijdag al het geval zijn. Maar door het instorten van een deel van het oude postperron liep het werk twee dagen uit. Ondanks dit ongeluk, waarbij één bouwvakker zwaargewond raakte, hebben de bouwers een knap staaltje werk geleverd.
.
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

Op 18 oktober werden de sporen van station Tilburg buitendienst gesteld. Toen begonnen de bouwvakkers met het inschuiven van de nieuwe reizigers passage onder het historische station. De passage weegt 6,6 miljoen kilo en is 1700 vierkante meter groot. Een echte precisie klus want het moet in één keer goed gebeuren. Centimeter voor centimeter werd de passage op haar plek geschoven. Deze nieuwe onderdoorgang geeft de reiziger meer ruimte en vormt een belangrijke interwijkverbinding naar de noordzijde van het station.

Voor fietsers en voetgangers is een tweede passage onder het spoor door gebouwd, ter hoogte van de Willem II straat en het voormalige postperron. Deze ligt 300 meter ten oosten van het station. 

Vanmorgen reden de eerste treinen weer door Tilburg heen. Een oud en vertrouwd gezicht. Nog niet alle treinen rijden weer . De sprinters tussen Tilburg en Den Bosch rijden pas vanaf woensdag weer. Reizigers kunnen gebruik maken van intercitytreinen tussen de twee steden die wel rijden.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons  
.  
.  
.  
.  
.