Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Videoverslag van de Spoorparade in Amersfoort
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-10-2014 / 16.30 uur
AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius opende gistermiddag samen met Spoorburgemeester Erik de Zwart de Spoorparade in Amersfoort. Dit eenmalige themapark is opgebouwd ter gelegenheid van 175 jaar spoor in Nederland en is in de herfstvakantie zes dagen geopend. Het hele gezin kan hier 175 jaar spoor beleven met theater, demonstraties, exposities,
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

colleges, film, muziek en eten. Centraal staan meer dan 100 treinen, van 100 gram tot 100 ton.

Grote en kleine kinderen kunnen spelen met modeltreinen van Márklin of meerijden in een miniatuurstoomtrein. Vanaf de tribune is drie keer per dag een rijdende treinenparade te zien met als blikvangers onder andere een oorlogslocomotief die ingezet werd bij de bevrijding in de 2e Wereldoorlog. De treinenparade wordt voorafgegaan door een demonstratie van de Ongevallen Bestrijdingsdienst op het spoor. Bezoekers die op het spoor willen werken, kunnen hun rangeerdiploma halen, spoorbomen bedienen of workshops ‘treindienst’ leiden volgen. In het 45 meter hoge “luisterreuzenrad” hoort de bezoeker spoorverhalen over verleden en toekomst van cabaretier Justus van Oel. Spoorliefhebbers krijgen spoorcolleges van deskundigen uit de sector. De SpoorParade Amersfoort is nog dagelijks open tot en met 21 oktober van 10 tot 18 uur.

De SpoorParade wordt georganiseerd door meer dan 60 spoorbedrijven ter gelegenheid van 175 jaar spoor. Het Paradeterrein op de Wagenwerkplaats in Amersfoort is meer dan 10 voetbalvelden groot. Er zijn 100 treinen te zien van 100 gram tot 100 ton. In 6 dagen werken er in totaal 960 vrijwilligers.

Bekijk hieronder vast de video die wij gemaakt hebben. Een uitgebreide fotoreportage volgt spoedig.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.