Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Genomineerden Blije Reizigers Prijs 2014 bekend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

15-10-2014 / 11.00 uur
UTRECHT - Donderdag 6 november wordt tijdens het jaarlijkse Railforumcongres de Blije Reizigers Prijs uitgereikt. Het huidige openbaar vervoer is niet altijd even gemakkelijk. Met de Blije Reizigers Prijs stimuleert en enthousiasmeert Railforum de OV-sector na te denken over verbeteringen in het openbaar vervoer. Railforum ontving ruim dertig blij-makende initiatieven.
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

Deze week koos de vakjury welke drie van de in totaal tien nominaties er doorgaan naar de finale. Daarbij heeft de jury gelet op de mate waarin reizigers er blij van worden en de mogelijkheid tot landelijke opschaling.

Railforum is ook benieuwd naar de voorkeur van het publiek. Van 14 -31 oktober kan het publiek stemmen op: www.railforum.nl/BRP

De drie genomineerden – in willekeurige volgorde – zijn:

- OV-diploma voor de reiziger van de toekomst (Veilig Verkeer Nederland)
Openbaar vervoer is belangrijk in onze maatschappij. Om de reiziger van de toekomst, de kinderen van nu, kennis te laten maken met het openbaar vervoer en hen een straks een bewuste vervoerskeuze te laten maken, heeft Veilig Verkeerd Nederland het OV-diploma bedacht. Volgens de jury een kanshebber omdat VVN niet alleen aan de huidige reiziger denkt, maar ook aan de toekomstige reiziger.

- Go About (Jacco Lammers)
Live reisinformatie op je smartphone, of je nu lopend, fietsend, met de auto of met het OV op pad gaat; met de app  Go About ( en website www.GoAbout.com ) heb je altijd de laatste reisinformatie bij de hand. En ook nog eens gekoppeld aan de agenda, zodat je precies weet hoe laat je moet vertrekken. Deze combinatie van live informatie voor alle vervoersmodaliteiten maakt dat dit initiatief in de finale zit.

- Reizen op rekening voor iedereen (Pedro Peters RET)
Zakelijke reizigers kunnen het al, maar ook privé-reizigers reizen sinds kort op rekening. Rotterdamse reizigers testen het systeem, dat op termijn in heel Nederland ingevoerd kan worden.  Hierdoor kan iedereen kiezen tussen ‘pre-paid’ of elke maand een factuur. Daarmee wordt reizen een stuk gemakkelijker, zeker als dit het achteraf in rekening brengen van de beste prijs mogelijk maakt. Daarom staat dit initiatief in de top drie!

Railforum jaarcongres
Tijdens het jaarcongres reikt de jury na een pitch van de drie genomineerden de juryprijs uit aan de winnaar. Ook vakgenoten kunnen stemmen, wat leidt tot de uitreiking van de vakprijs. Daarnaast kiest de jury uit de tien nominaties welk initiatief een eervolle vermelding verdient.

Meer informatie over de Blije Reizigers Prijs, de jury en de nominaties is te vinden op www.railforum.nl.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.