Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Eis: Vijftien jaar gevangenisstraf voor schutter bus Almere
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

16-09-2014 / 13.30 uur
ALMERE - De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Lelystad vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen een 39-jarige man uit Almere. Zij houdt de man verantwoordelijk voor een poging moord op een man en poging doodslag op een vrouw, toen hij begin dit jaar in een bus in Almere met een pistool schoot. De 34-jarige vrouw, die toevallig in de bus zat, heeft blijvend letsel
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

aan beide benen opgelopen.

De verdachte was op 12 februari 2014 met een geladen pistool in de bus nabij station Almere Centrum gaan zitten. Volgens getuigenverklaringen en de beelden die in de bus zijn gemaakt, zat hij achterin de bus en ging staan toen de man waarop hij het gemunt had, de bus binnen kwam. In een poging in de bus op deze man te schieten, raakte hij de vrouw die net op een plek in de bus wilde gaan zitten. De man die het doelwit van de verdachte was, rende de bus uit. De verdachte rende hem achterna en heeft, volgens getuigen, geprobeerd zijn pistool opnieuw te laden om daarna gericht op de man te schieten, wat niet is gelukt.

De twee mannen kenden elkaar uit de gevangenis in Curaçao waar zij beiden forse straffen uitzaten, de verdachte onder meer voor het medeplegen van een poging moord. Beiden zouden deel uit hebben gemaakt van elkaar rivaliserende groepen. De verdachte heeft aangegeven te worden bedreigd door de man die hij heeft beschoten. Dat de verdachte uit noodweer zou hebben gehandeld, vindt de officier niet aannemelijk geworden.

De vrouw die in de bus is geraakt, had niets met de verdachte en de andere man te maken. Zij was een toevallige passagier, moeder van vier kinderen, die nu ‘uitzonderlijk zwaar en heftig' letsel heeft opgelopen. De officier van justitie heeft dat zwaar laten meewegen in de strafeis voor de verdachte.

Bovendien heeft zij de omstandigheden meegewogen waaronder het misdrijf heeft plaatsgevonden: in een volle bus, midden op de dag en veel mensen in de omgeving van de bus. Volgens de officier had de schietpartij ook heel anders af kunnen lopen met fatale gevolgen.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.