Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
ProRail opent eerste Bijenhotel
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-09-2014 / 12.00 uur
UTRECHT - Afgelopen donderdag (4 september) is een nieuw hotel voor wilde bijen geopend naast de ingang van het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht. ProRail beheert duizenden hectaren grond langs het spoor; ze helpen de natuur een handje door onder andere bijenhotels, egelsuites, dassentunnels en broeinesten voor hagedissen aan te leggen. Duurzaam en natuurlijk goed voor de
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

biodiversiteit. Met het eerste bijenhotel bij een kantoorvestiging helpt ProRail nu ook de bijen in de stad.

Een bijenhotel is een nestvoorziening voor wilde bijen, die niet in een grote kolonie leven. Solitaire bijen zijn ongevaarlijk en steken niet. Ze stoppen de kleine gaatjes vol met eitjes en stuifmeel. De eitjes worden larven, de larven eten het stuifmeel op en verpoppen. Zo komen er nieuwe wilde bijen bij. Een goed bloemenmengsel rond het hotel trekt de bijen aan. Ze houden ook wel van een zonnetje.

Verbinden van natuurgebieden
In Nederland ligt 7000 kilometer spoor. Reizen met de trein is een duurzaam vervoermiddel, en daarnaast werkt ProRail aan een duurzame omgeving van het spoor. Zo zijn sommige natuurgebieden 'versnipperd' geraakt door het spoor of een snelweg. Die leefgebieden wil ProRail verbinden door ecoducten aan te leggen. Dat zijn tunnels of bruggen voor dieren.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.  
. Bekijk hieronder onze foto- en filmreportage van de opening.
.  
.  
 
 
Ronald Klaassen van Heijmans en Camiel Meijneken van ProRail onthullen het eerste Bijenhotel. De naam van het hotel is "De Dwarsligger".
 
 
In deze holletjes kunnen de bijen hun eitjes leggen.