Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Opnieuw exploitatie internationale buslijn door Arriva Touring
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

03-09-2014 / 11.00 uur
HEERENVEEN - Met ingang van maandag 22 september 2014 gaat Arriva Touring, in opdracht van Deutsche Bahn, de internationale buslijn van Düsseldorf via Roermond naar Brussel rijden. Het is de tweede tastbare samenwerking tussen beide organisaties. Sinds 23 juni jl. verzorgt Arriva Touring namelijk het busvervoer op het traject Düsseldorf-Eindhoven-Antwerpen.
.
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland: “Een groot compliment voor de medewerkers die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit contract. Het laat zien dat we door een goede samenwerking met onze moederorganisatie Deutsche Bahn belangrijke internationale steden met elkaar verbinden.”

Snelle reistijd in comfortabele bus
Met ingang van maandag 22 september 2014 wordt er gedurende 7 dagen per week volgens een vaste dienstregeling gereden in een frequentie van vier keer per dag. De bus stopt bij drie haltes: Düsseldorf Hauptbahnhof, Roermond Centraal Station en Brussel Centraal. Reizigers profiteren van een snelle reistijd. De reis van Düsseldorf naar Roermond bedraagt 50 minuten en van Roermond naar Brussel 2 uren. Er worden luxe dubbeldekker touringcars ingezet die van alle gemakken zijn voorzien. Zo is er een toilet aanwezig, kunnen reizigers gebruikmaken van gratis wifi en hebben de zitplaatsen extra beenruimte. Tijdens de rit zijn er snacks en drinken te verkrijgen.

Europa-Spezial IC Bus tarief
Voor een enkele reis Düsseldorf-Brussel kunnen reizigers een ticket aanschaffen met het Europa-Spezial IC Bus tarief vanaf € 14,-. Een ticket voor Düsseldorf-Roermond, alsook voor Roermond-Brussel is met het Europa-Spezial IC Bus tarief verkrijgbaar vanaf € 9,-. Tickets zijn online te koop via www.bahn.com/nl/icbus-brussel.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.