Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Meer ruimte voor de fiets bij station in Boxtel
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

18-08-2014 / 20.30 uur
BOXTEL - ProRail is deze week gestart met de uitbreiding van de onbewaakte fietsenstallingen op station Boxtel. In totaal komen er zo'n 700 fietsplaatsen bij. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Actieplan Fietsparkeren’ en wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant.

In Boxtel ligt aan beide zijde van het station

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

een onbewaakte fietsenstalling. De bestaande stalling aan de achterzijde wordt uitgebreid met bijna 100 plaatsen en gaat van 152 naar 248 fietsplaatsen. Aan de centrumzijde van het station komt een derde nieuwe stalling te liggen bij de Parallelweg Noord. Deze overkapte stalling biedt plaats aan 608 fietsen. De werkzaamheden starten deze week en duren tot dit najaar.

Ruimte voor de fiets
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 350.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo'n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.