Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
133 miljoen winst voor de NS
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

18-08-2014 / 16.00 uur
UTRECHT - De NS heeft in het eerste half jaar van 2014 een nettowinst geboekt van 133 miljoen euro. Dit is echter vooral een gevolg van incidentele posten. Zo zijn de bedrijfslasten lager dan in 2013, wat wordt veroorzaakt door een vrijval van voorzieningen, hoofdzakelijk vanwege de afwikkeling van het V250-dossier met fabrikant AnsaldoBreda. De bedrijfsopbrengsten van NS stegen het eerste half jaar
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

met € 94 miljoen door meer vervoersopbrengsten in Nederland bij de trein- en busactiviteiten. Dit speelde voornamelijk in de consumentenmarkt. Op de zakelijke markt zag NS nauwelijks groei.

Engelhardt Robbe, financieel directeur van NS: “Voor heel 2014 verwachten we dat de resultaatsverbetering zich doorzet, al is dit dus vooral door eenmalige posten. De vooruitzichten voor 2015 zijn minder positief door hogere lasten als gevolg van de nieuwe concessie. Mede gelet op de noodzakelijke investeringen in materieel zal NS dan ook onverminderd op de kosten moeten letten en door moeten gaan met het ingezette resultaatsverbeteringsprogramma.”

Eenvoud, eenheid en eigenaarschap
In de begin dit jaar aangescherpte strategie van NS staan eenheid, eenvoud en eigenaarschap centraal. Stond het eerste half jaar vooral in het teken van eenheid en samenwerking binnen de spoorsector, ook op het vlak van eenvoud en eigenaarschap werden stappen gezet. Zo is de topstructuur van NS vereenvoudigd waardoor de leiding dichter op de reiziger en de operatie is komen te zitten. Ook zijn enkele centrale thema’s benoemd voor een beter product voor de reiziger, zoals de aanpak van minder presterende lijnen en het meer naar tevredenheid inzetten van de capaciteit. “Als het gaat om eigenaarschap ben ik verder trots op de vele honderden NS-medewerkers die vrijwillig hielpen opruimen tijdens de schoonmaakstaking. Ook bij de volledige overgang op de OV-chipkaart hielpen veel kantoorcollega’s op de stations. Op de ingeslagen weg van eenvoud, eenheid en eigenaarschap gaan wij de komende jaren door. Dit alles met een duidelijke focus op waar het beter kan en moet voor de reiziger,” aldus president directeur Timo Huges.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.
.
.
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.