Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Van 9 tot 17 augustus: omvangrijke werkzaamheden rondom Utrecht Centraal
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-08-2014 / 23.00 uur
UTRECHT - Van zaterdag 9 augustus tot en met zondag 17 augustus werkt ProRail aan de vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal. Reizigers van en naar Utrecht moeten gedurende deze negen dagen rekening houden met een langere reistijd en een aangepaste dienstregeling. Er rijden minder treinen en op een aantal korte trajecten rijden bussen in plaats van Sprinters.
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

Ook moeten reizigers rekening houden met een extra overstap. Utrecht Centraal blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl/treinverkeerutrecht en de Reisplanner Xtra.

Werkzaamheden die worden uitgevoerd
Aan de noordkant van Utrecht Centraal vernieuwt ProRail ruim 2 kilometer spoor. Bovenleidingen, seinen, ballast, dwarsliggers en sporen worden eerst weggehaald en vervolgens opnieuw gebouwd. Gedurende negen dagen zijn elke dag 400 mensen aan het werk.

De werkzaamheden zijn in overleg met NS in de zomervakantie gepland omdat in deze periode minder reizigers hinder hebben van de spoorvernieuwing. NS en ProRail nemen tal van maatregelen om reizigers tijdig te informeren en hen te begeleiden tijdens de aangepaste dienstregeling om zo de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Informatie voor treinreizigers

In de weekenden 9/10 augustus en 16/17 augustus:

Op de trajecten Breukelen - Utrecht Centraal, Woerden - Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist - Utrecht Centraal rijden geen Sprinters. Reizigers maken gebruik van NS-stopbussen.

Tussen Utrecht Centraal - Nijmegen en Utrecht Centraal - 's Hertogenbosch rijden twee in plaats van vier Intercity's per uur. Tussen Utrecht Overvecht en Utrecht Centraal rijden vier in plaats van acht Sprinters per uur.

Voor reizigers van en naar Schiphol maken de Intercity's Amsterdam Centraal - Utrecht Centraal een extra stop op Duivendrecht waar zij kunnen overstappen. De rechtstreekse Intercity's Schiphol - Utrecht Centraal kunnen niet rijden.

Intercity-reizigers op de trajecten Leiden Centraal - Utrecht Centraal, Den Haag Centraal - Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal - Amersfoort moeten tijdens hun reis rekening houden met een extra overstap.

Op zaterdag 9 augustus vanaf 20.00 uur tot zondagochtend 10 augustus 8.00 uur rijden er geen treinen maar NS snel- en stopbussen tussen Woerden en Utrecht Centraal.

Op de werkdagen maandag 11 augustus tot en met vrijdag 15 augustus

Er rijden geen Sprinters maar NS-stopbussen tussen Woerden en Utrecht Centraal. Intercity's rijden wel.

Er rijden minder Intercity's (twee in plaats van vier per uur) tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Op de trajecten Utrecht Centraal - Geldermalsen en Breukelen - Veenendaal West rijden minder Sprinters (twee in plaats van vier per uur).

Er rijden geen rechtstreekse Intercity's tussen Leiden en Utrecht Centraal. Reizigers hebben een overstap in Woerden.

Eind 2016 klaar
Vanaf eind 2016 zijn de meeste vernieuwingen rond Utrecht Centraal gerealiseerd. Voor reizigers levert dat veel voordelen op. Zij kunnen comfortabel en makkelijk overstappen, er komt ruimte voor meer treinen en de doorstroming van het treinverkeer verbetert. In 2017 vinden nog enkele afrondende werkzaamheden plaats.

Meer achtergrondinformatie
Via de app Spoornieuws Utrecht is achtergrondinformatie te vinden over de stations- en spoorvernieuwing in Utrecht. De app geeft geen reisinformatie.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.