Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Trein ramt vrachtwagen; 4 licht gewonden
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-07-2014 / 10.00 uur
Ruurlo - Op 16 juli heeft op de spoorwegovergang aan de Dekkersweg in Ruurlo een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en de aanhanger van een vrachtwagen. Vier passagiers zijn ter plekke behandeld aan lichte verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht.

Rond 20.15 uur heeft een aanrijding

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

plaatsgevonden op de overweg aan de Dekkersweg tussen een trein en de aanhanger van een vrachtwagen, die geladen is met dozen friet. Vermoedelijk heeft de chauffeur zijn vrachtwagen deels op de overweg stil gezet om in te schatten of hij met zijn combinatie de bocht naar rechts kon maken. De chauffeur kan zijn combinatie niet meer op tijd van het spoor halen als de signalen klinken en de spoorbomen sluiten voor de naderende trein. Een aanrijding is het gevolg. Hierbij raken vier passagiers licht gewond omdat een ruit van de trein is gesprongen door de klap. Zij zijn ter plekke behandeld. Alle 35 treinpassagiers zijn opgevangen door de naastgelegen bewoners en door Arriva per bus vervoerd.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Op dit moment vinden opruimingswerkzaamheden plaats.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Foto: Twitter / Cor Kleijkamp
.      
.      
.      
.