Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
ProRail opent deuren monumentale hoofdkantoor
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-07-2014 / 10.00 uur
UTRECHT - In 2014 bestaat het spoor 175 jaar. Met diverse activiteiten schenkt ProRail samen met 55 spoorpartners aandacht aan de vooruitgang die het spoor heeft doorgemaakt. Maar ze kijken ook naar de technologische ontwikkelingen die de spoorsector nog te wachten staan. Een van de activiteiten is de Opendag op het monumentale hoofdkantoor van ProRail.
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

Journalisten, reizigers, omwonenden van het spoor en andere geinteresseerden zijn aanstaande zaterdag welkom.

Vooruitgang
In 1839 reed de eerste trein door Nederland tussen Amsterdam en Haarlem, dit jaar 175 jaar geleden. De spoorsector besteedt daarom dit jaar aandacht aan het verleden, heden en toekomst van de spoorsector. Er reden 175 jaar geleden een paar treinen per dag, tegenwoordig rijden er in Nederland duizenden treinen en brengt de trein zo elke werkdag 1,1 miljoen mensen naar hun bestemming. Daarnaast maken dagelijks ook miljoenen reizigers gebruik van de regionale en lokale spoornetten.

Rondleiding Inktpot
ProRail geeft op zaterdag 19 juli rondleidingen door de Inktpot. Deze duren ongeveer 45 minuten en laten bijzondere onderdelen van het gebouw en haar geschiedenis zien. Van 10.00 – 16.00 uur worden rondleidingen gegeven. Aanmelden is noodzakelijk via www.prorail.nl/175jaarspoor

Grootste spoorvernieuwing
De spoorsector is momenteel bezig met de grootste vernieuwing van het spoor en stations in Nederland sinds het ontstaan van de spoorwegen. Er wordt hard gewerkt om het rijden met de trein gemakkelijker, sneller en comfortabeler te maken voor de toekomst. Zo hebben op dit moment al twee van de drie inwoners van Nederland een station binnen een afstand van 5 kilometer van huis.

Geopend voor publiek
Alle organisaties die betrokken zijn bij het spoor organiseren dit jaar activiteiten om stil te staan bij 175 jaar vooruitgang. Er is van alles te doen: bezoek een open dag op een verkeersleidingspost of bouwproject, maak een ritje met een historische NS-trein/tram of mensen kunnen zich verwonderen op een tentoonstelling in het Spoorwegmuseum. Ook lokaties die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek, worden dit jaar geopend.

Het adres van het ProRail hoofdkantoor de Inktpot is: Moreelsepark 3, 3511 EP Utrecht.

Meer informatie staat op: www.175jaarspoor.nl.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.  
.  
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.