Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Mijlpaal: Plafond nieuwe stationshal Delft gereed
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-07-2014 / 10.00 uur
DELFT - De volgende mijlpaal in de bouw van het ondergrondse treinstation in Delft is bereikt: het plafond van de nieuwe stationshal is klaar. Het gewelfde plafond is voorzien van aluminium lamellen met daarop een historische stadsplattegrond van Delft. Uniek is dat het patroon meebeweegt met de reiziger waarbij er op elk punt weer een andere voorstelling is te zien.
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

De bouw schiet op
In Spoorzone Delft werken ProRail en de gemeente Delft samen aan de vernieuwing van het spoorzonegebied. Er wordt ondermeer een spoortunnel, nieuw ondergronds treinstation inclusief stationshal en een stadskantoor gebouwd. De bouw van de stationshal schiet al flink op. Het plafond is gereed en ook de natuurstenen vloer is in een vergevorderd stadium. In september wordt de hal opgeleverd en start NS met de inrichting van de commerciële ruimtes.

Grootste stationsvernieuwing
ProRail werkt aan de grootste stationsvernieuwing in Nederland sinds het bestaan van de spoorwegen. Steeds meer mensen nemen de trein als vervoermiddel en daarom worden stations groter en comfortabeler gemaakt voor reizigers.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.  
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.      
.