Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Amsterdam favoriete Tienertoer-bestemming
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-07-2014 / 10.00 uur
AMSTERDAM -
Amsterdam is deze zomer de populairste Tienertoerbestemming. De helft van de jongeren wil een dagje naar de hoofdstad, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder meer dan 500 jongeren, in opdracht van NS. Op de tweede plaats staat Maastricht en op de derde plaats staat Utrecht.

Ongeveer 18.000 jongeren gaan in de

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten

zomer op Tienertoer. De meeste meisjes gaan om te shoppen. Daarnaast zijn het strand en attractieparken populair. Bij jongens op Tienertoer staat het attractiepark op één, een concert of festival op twee en bezoek aan vrienden of familie op drie. Walibi is het favoriete pretpark onder “Tienertoerders”.

Meer dan een vijfde van de jongeren wil op Tienertoer naar een dierentuin. Artis is de populairste dierentuin onder jongeren, gevolgd door Ouwehands Dierenpark en Burgers’ Zoo. Onderweg in de trein zijn jongeren vooral muziek aan het luisteren en van het uitzicht aan het genieten. Daarnaast wordt de reistijd gebruikt om bij te praten met vrienden, zo geven deelnemers aan.

Nick en Simon geven opdrachten
Voor jongeren die met Tienertoer willen, houdt NS in juli en augustus Tienertoer Challenges: Via het twitteraccount van NS_online geven Nick & Simon opdrachten waarmee deelnemers twee NS Tienertoerkaarten ter waarde van €33,- kunnen winnen. Hiermee kan 3 dagen onbeperkt met de trein door Nederland worden gereisd. Meer over de Tienertour challenges van Nick en Simon is te vinden op: http://www.spoordeelwinkel.nl/campagnes/tienertoer

Tienertoer is het treinkaartje waarmee jongeren er traditiegetrouw goedkoop op uit kunnen gaan in de zomer. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen binnen twee weken drie dagen onbeperkt reizen voor 33 euro.

Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.