Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Vanaf zaterdag directe treinverbinding Amsterdam – Lille
Actueel OVnieuws
Specials over het OV

10-04-2014 / 15.55 uur
AMSTERDAM - Vanaf aanstaande zaterdag rijden er dagelijks rechtstreeks hogesnelheidstreinen van Amsterdam Centraal, via Brussel, naar Lille. De reis duurt 2 uur en 40 minuten en wordt uitgevoerd door Thalys in samenwerking met NS Hispeed. De trein rijdt via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel-Zuid en komt aan op Station Lille-Europe. Op werkdagen rijdt de trein twee keer per dag.

Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
175 jaar Spoorwegen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmuseum
Foto's
Busfoto's

Tickets zijn beschikbaar vanaf €29 en zijn te boeken op www.nshispeed.nl.

Om de start van deze nieuwe directe verbinding in te luiden, rijden tien wielerfans zaterdag mee met de eerste trein. Ze hebben deelgenomen aan een prijsvraag en mogen zondag als VIP de finish van de wielerklassieker Parijs-Roubaix meemaken. Roubaix vormt samen met Lille, Moeskroen en Tourcoing één groot stedelijk gebied.

Marjon Kaper, directeur NS Hispeed: “Onze klanten kunnen nu dagelijks rechtstreeks naar Lille. Dat is een mooie uitbreiding naast steden als Parijs, Brussel, Berlijn, Keulen, Antwerpen en Frankfurt, die ook zonder overstap te bereiken zijn. Lille is een verborgen parel, op korte reisafstand van Nederland, waardoor de stad heel geschikt is voor een citytrip. De trein is bij uitstek het vervoermiddel voor zo’n kort uitstapje. Je komt snel en comfortabel aan in het hart van de stad. Daarnaast kunnen reizigers vanuit Lille eenvoudig verder reizen naar onder andere Londen, Marseille en Lyon.”

Lille
Lille - Culturele hoofdstad in 2004 – heeft een rijke historie en biedt een mix van Vlaamse en Franse cultuur. De stad staat bekend om de veelheid aan musea en culturele evenementen. In het mode-district zijn de laatste jaren door diverse jonge ontwerpers boetieks en ateliers geopend. Het nieuwe stationsgebied Euralille is onder andere ontworpen door Rem Koolhaas. Sinds de opening van het nieuwe station Lille-Europe is de stad een belangrijk spoorknooppunt in Europa.

Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
OV bedrijven
Arriva
BBA (voormalig)
Breng
Connexxion
EBS
GVB
GVU
Hermus
HTM
HTM-Buzz
Limex (voormalig)
Novio (voormalig)
NS
Qbuzz
RET  
Stadsbus Maastricht (vm)  
Stadsvervoer Ned. (vm)  
Syntus  
Veolia  
Railbouw / onderhoud  
BAM  
Eurailscout  
Spitzke      
Strukton      
VolkerRail      
Contact      
Mail ons