Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Busvervoer West-Brabant alsnog naar Arriva, Veolia stapt naar de rechter
Actueel OVnieuws
Specials over het OV

09-04-2014 / 11.55 uur
DEN BOSCH - Vandaag heeft de provincie Noord-Brabant bekend gemaakt om de concessie West-Brabant alsnog aan Arriva te gunnen. Eerder was de concessie nog door een fout aan concurrent Veolia gegund. Arriva had hier bezwaar tegen gemaakt en heeft de concessie nu alsnog toegewezen gekregen.

Bij de beoordeling van de biedingen van Arriva

Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
175 jaar Spoorwegen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmuseum
Foto's
Busfoto's

en Veolia werd per ongeluk een oude rekenformule gebruikt. Bij gebruik van de juiste formule kreeg Arriva de meeste punten.

De eerdere gunning van Oost-Brabant aan Arriva blijft gehandhaafd. Beide concessies gaan vanaf 14 december 2014 in voor een periode van 10 jaar. 

Veolia is het niet eens met de beslissing van de provincie en stapt naar de rechter.  Het vervoersbedrijf vindt dat het provinciebestuur de regels heeft overtreden door de manier waarop de gunningscriteria tijdens de aanbesteding werden veranderd

Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland: “Wij zijn blij met deze uitspraak. Nu kunnen we verder met de voorbereidingen van Oost-Brabant en zullen we de voorbereidingen voor West-Brabant voortvarend oppakken.”

Voor de exploitatie van de concessie West-Brabant schaft Arriva een compleet nieuw wagenpark aan met milieuvriendelijke Euro 6-bussen. Bovendien hebben alle bussen gratis WiFi. Reizigers in West-Brabant blijven dezelfde bedieningsuren en frequenties van bussen houden als ze nu gewend zijn.

Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
OV bedrijven
Arriva
BBA (voormalig)
Breng
Connexxion
EBS
GVB
GVU
Hermus
HTM
HTM-Buzz
Limex (voormalig)
Novio (voormalig)  
NS  
Qbuzz  
RET  
Stadsbus Maastricht (vm)  
Stadsvervoer Ned. (vm)  
Syntus  
Veolia  
Railbouw / onderhoud  
BAM  
Eurailscout  
Spitzke      
Strukton      
VolkerRail      
Contact      
Mail ons