Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Omvangrijke spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal
Actueel OVnieuws
Specials over het OV

03-04-2014 / 11.00 uur
UTRECHT - Het belangrijkste spoorwegknooppunt van ons land - Utrecht - wordt geschikt gemaakt voor de toekomst. Er kunnen hierdoor straks nog meer treinen met meer reizigers en goederen soepel station Utrecht Centraal passeren. Om dat mogelijk te maken wordt de komende jaren regelmatig ’s nachts en in het weekend en deze zomer een aantal dagen aaneen aan het spoor gewerkt.

Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
175 jaar Spoorwegen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmuseum
Foto's
Busfoto's
Vernieuwing tijdens pinksteren en in de zomer
De komende jaren wordt vaak ’s nachts en in het weekend aan het spoor gewerkt, waaronder ook tijdens het Pinksterweekend. Vanwege de omvang van de werkzaamheden wordt dit jaar van 9 tot 17 augustus aan één stuk door aan het spoor gewerkt. Voor deze periode is gekozen omdat alle regio’s in Nederland dan zomervakantie hebben. Utrecht Centraal blijft gedurende deze werkzaamheden bereikbaar. Reizigers moeten wel rekening houden met omleidingen, vaker overstappen of vervangend busvervoer op een aantal trajecten.

Wat gaat ProRail doen?
De sporen rond Utrecht worden efficiënter ingericht, zodat er meer ruimte voor treinen ontstaat. Om het treinverkeer in goede banen te leiden bouwt ProRail bovendien een nieuwe verkeersleidingspost. Daarnaast wordt al volop gebouwd aan de nieuwe OV-Terminal Utrecht Centraal . Het station wordt ruimer en beter toegankelijk, het comfort en de service voor reizigers worden verder verhoogd. Eind 2016 zijn de meeste vernieuwingen rond Utrecht Centraal gerealiseerd. Voor de reizigers levert dat in alle opzichten voordeel op: makkelijk overstappen op het nieuwe station of op vernieuwde stations in de buurt. Op een aantal belangrijke routes gaan vaker treinen rijden en het treinverkeer kan soepeler doorstromen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze vernieuwing? De website www.prorail.nl/utrecht biedt de planning en inhoud van de werkzaamheden. Voor een overzicht van de reismogelijkheden kunnen reizigers de website www.ns.nl/treinverkeerutrecht  raadplegen. NS adviseert reizigers om kort voor vertrek altijd de reisplanner te checken voor een actueel reisadvies.

Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
OV bedrijven
Arriva
BBA (voormalig)
Breng
Connexxion
EBS
GVB
GVU
Hermus
HTM
HTM-Buzz
Limex (voormalig)
Novio (voormalig)
NS
Qbuzz
RET
Stadsbus Maastricht (vm)
Stadsvervoer Ned. (vm)
Syntus
Veolia
Railbouw / onderhoud
BAM
Eurailscout
Spitzke
Strukton
VolkerRail
Contact
Mail ons