Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
De tram van de toekomst
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

10-09-2007 / 20.00 uur
UTRECHT - Zondag 9 september 2007 was het jaarlijkse Uitfeest in het centrum van Utrecht. Om dit feest extra luister bij te zetten heeft de gemeente besloten om de binnenstad autovrij te maken. Tussen het programma van het Utrecht Uitfeest zijn verschillende autovrije programma-onderdelen opgenomen, waarmee op ludieke wijze aandacht gevraagd wordt voor onder andere duurzame vervoersmiddelen en dus het milieu, maar ook voor toekomstig openbaar vervoer in de regio.

Ook werd er aandacht gevraagd voor het toekomstige openbaar vervoer in de regio.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Zo was er een moderne lage vloerstram uit het Franse Mulhouse in het Utrechtse straatbeeld zichtbaar. Gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht wilde hiermee laten zien welke andere en moderne vormen van openbaar vervoer er per tram in Europa zijn. De Mulhouse-tram is daar een voorbeeld van. De Mulhouse-tram reed op het traject van de sneltram tussen de haltes Moreelse Park en Remise Nieuwegein.

De huidige trams die nu tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein rijden zijn over vijf jaar afgeschreven: aanschaf van nieuwe trams is een onderwerp dat binnen niet al te lange tijd op de agenda zal staan.

Voor 11 september zijn er nog ritten gepland voor OV-ambtenaren en medewerkers van vervoerders en op 12 september zijn er ritten gepland voor medewerkers van Universiteit Utrecht en diverse belangengroepen. Dus de komende drie dagen zal de Mulhouse-tram nog te zien zijn in het Utrechtse straatbeeld.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
   
 
Met deze poster wilde de Gemeente Utrecht ende Bestuurs Regio Utrecht mensen uitnodigen om een proefrit met de Citadis te maken.
© OVnieuws.info
 
De nieuwe tram van Alstrom Citadis-302 Soléa staat op een speciaal aangelegde (extra) halte op het Utrechtse Moreelsepark. Hier kon men op de tram stappen voor een ritje tot aan de remise in Nieuwegein en terug. © OVnieuws.info
 
Een kijkje in de cabine van de Citadis. Aan de zijkant van de tram hangen camera's zodat de bestuurder alles goed in de gaten kan houden.
© OVnieuws.info
 
 
De Citadis bij vertrek vanaf het Moreelsepark. © OVnieuws.info
 
 
De Citadis op het 24 Oktoberplein in Utrecht. © OVnieuws.info
 
 
 
De Citadis op de brug over het Amsterdams Rijnkanaal tussen Utrecht en Nieuwegein. Voorbij de brug wordt op het spoortje dat naar de remise leidt kopgemaakt en aanvang gemaakt met de terugreis. © OVnieuws.info
 
De Citadis als hij weer vanaf Nieuwegein over de brug naar Utrecht rijdt. © OVnieuws.info
 
De Citadis paseert de Paul Krugerbrug op de Weg der Verenigde Natie in Utrecht. © Rob van der Woude.
 
De Citadis bij terugkomst op het Moreelsepark. © OVnieuws.info
 
 
De Citadis bij de (normale) eindhalte op het Moreelsepark. © Rob van der Woude.
 
 
Ook was vandaag de bijwagen van de Nederlandsche Buurtspoorweg-Maatschappij (NBS) uit de remise gehaald. © Rob van der Woude.
 
 
De echte bijwagen 43 naast een zeer mooi schaalmodel. © Rob van der Woude.
 
Oud en nieuw viel te bewonderen op het Moreelsepark. © Rob van der Woude.